Voor uit het buitenland afkomstige werknemers met een in Nederland schaarse deskundigheid kan op verzoek van werkgever en werknemer de 30%-regeling worden toegepast. De belastingdienst en de KNVB hebben in onderling overleg bepaald wanneer buitenlandse profvoetballers voldoen aan het deskundigheidscriterium. De afspraken gelden voor de periode van 1 januari 2009 tot en met 31 december 2011.

 

Een speler beschikt over specifieke deskundigheid als hij voldoet aan één van de volgende criteria:

1. De speler heeft in de 24 maanden voorafgaand aan de contractingangsdatum minimaal 50% van de interlands gespeeld voor een land dat behoort tot de top-30 van de FIFA of de top-15 van de UEFA.

2. De speler is in die periode voor minimaal 2/3 van de interlands geselecteerd door een land als hiervoor omschreven.

3. De speler heeft in de genoemde periode minimaal 2/3 van de wedstrijden gespeeld in de hoogste nationale competitie van een land als hiervoor omschreven.

4. De speler heeft in de genoemde periode tenminste 8 internationale wedstrijden gespeeld in de Champions League (exclusief de voorronden) of in het hoofdtoernooi van de Europa League (of UEFA Cup).

Voor spelers van 18 of 19 jaar volstaat de helft van het hiervoor genoemde aantal of percentage.

 

Een speler die niet aan één van bovenstaande criteria voldoet, kan toch kwalificeren voor de 30%-regeling als hij gedurende de looptijd van zijn contract gemiddeld per jaar tenminste 150% verdient van het gemiddelde gegarandeerde salaris (garantie-inkomen) in de Eredivisie. Voor spelers van 18 of 19 jaar geldt tenminste 75% van dit Eredivisiegemiddelde.